Nieuws

Certificaten

  partner

FAQ

Moet ik andere meters laten plaatsen bij overstap naar Wase Wind?

Neen. Alles blijft zoals het is. Het enige wat verandert is de factuur, die u via Wase Wind cvba zult ontvangen.

Wat met de opzeg bij mijn huidige leverancier?

Wij zorgen daarvoor. Belangrijk is wel dat u nakijkt tot wanneer uw huidige contract loopt. Dit kan u terugvinden op elke recente elektriciteitsfactuur. Bij twijfel vraagt u dit best na bij uw huidige leverancier. Daarbij is de opzegtermijn en wijze eveneens van groot belang. Sommige elektriciteitsleveranciers rekenen hoge kosten aan voor vervroegde uitstap.

Wat betekent coöperant worden?

Wase Windstroom afnemen is een voorrecht van onze coöperanten. Doordat Wase Wind een coöperatieve is kan ze enkel aan de coöperanten elektriciteit leveren. U kan coöperant worden door de aankoop van een aandeel. Dit beidt u het voordeel dat u mede-eigenaar wordt van uw eigen elektriciteitsbedrijf en dus ook deelt in de winst. Na het invullen van u contract voor Wase Windstroom dient u zo spoedig mogelijk coöperant te worden. Meer informatie hierover vindt u onder Participeren.

Hoe gebeurt de afrekening en opname meterstanden bij de overgang?

Normaal stuurt EANDIS u een kaart of brief met de vraag om uw meterstand bij de overschakeling naar Wase-Windstroom telefonisch of via de website door te geven (de overschakeling gebeurt bij het begin van de maand). Indien u die niet ontvangen hebt kan u de stand telefonisch doorgeven aan EANDIS op het nummer 078 789 789.
Die meterstand wordt doorgegeven aan uw oude leverancier en aan Wase Wind. Normaal ontvangt u dan van uw oude leverancier een afrekeningsfactuur en van Wase Wind de eerste voorschotfactuur.
Indien blijkt dat u bij uw vorige leverancier teveel voorschotten hebt betaald kan het nodig zijn het saldo op te vragen. Sommige leveranciers storten dit niet spontaan terug.

Ik krijg een digitale meter. Wat nu?

Veel gestelde vragen verzameld door de VREG: https://www.vreg.be/nl/faq/digitale-meter

Veel gestelde vragen verzameld door Fluvius : https://www.fluvius.be/nl/veelgestelde-vragen/digitale-meter

Hoe ben ik zeker dat ik altijd over stroom kan beschikken?

De distributienetbeheerder verzorgt de fysische stroomlevering. Iedereen wordt dus steeds door de intercommunale netbeheerder van stroom voorzien. Enkel als in de hele straat of de hele streek de elektriciteit niet beschikbaar is, dan heeft u uiteraard evenmin elektriciteit.

Wase Wind zorgt voor de administratieve handelingen, zoals overschakeling van elektriciteitsleverancier, (voorschot)facturen en informatie over uw elektriciteitslevering.

Wat bij stroomonderbrekingen?

Indien het openbaar elektriciteitsnet uitvalt kan u terecht op het gratis nummer van de netbeheerder: 078 35 35 00.

Dit is uiteraard overbodig mocht een stroomuitval aangekondigd zijn.

De lijsten van welke straten in welke afschakelzones zitten in geval van een stroomtekort deze winter vindt u hier.

Voor problemen met uw huis of bedrijfsnetwerk kan u terecht bij uw eigen vakman elektricien of installatiebedrijf.

Wat gebeurt er met mijn andere leveringen zoals aardgas, teledistributie?

Daar verandert niets. Die blijven bij uw huidige leverancier.

Krijg ik ook stroom als de windturbines niet draaien?

Ja, de stroomlevering blijft zoals voorheen. Fortech bvba (de producent van de windstroom) en Wase Wind cvba (de leverancier van de windstroom) hebben een overeenkomst gemaakt met een “evenwichtsverantwoordelijke”. Die zorgt ervoor dat regelcentrales meer gaan leveren bij te weinig windstroomproductie of dat die regelcentrales minder gaan leveren wanneer de windturbines meer produceren dan de elektriciteitsvraag. Zo wordt steeds gezorgd dat er gepast elektriciteit is.

Hoe ben ik zeker dat mijn stroom van de windmolens van Wase Wind komt?

Op jaarbasis garandeert Wase Wind dat er evenveel windstroom geproduceerd wordt als verkocht aan haar aandeelhouders. Dat betekent ondermeer dat Wase Wind het aantal stroomafnemers desnoods zal beperken. U kan op de website van de VREG controleren of er bij u effectief 100% groene stroom wordt geleverd.

Is de prijs van Wase-Windstroom gekoppeld aan de petroleumprijzen?

Het grote voordeel van windenergie is dat de bron, wind, gratis beschikbaar is en dus niet afhankelijk van olie of gasprijzen en de daaraan gekoppelde elektriciteitsprijzen. Voor het evenwicht tussen productie en vraag, is windstroom wel afhankelijk van de elektriciteitsmarkt. Vandaar dat de prijs voor Wase-Windstroom toch de markt dient te volgen.

Waar kan ik terecht als ik een vraag of klacht heb?

U kan als Wase Wind-klant altijd bij ons terecht met uw vragen of klachten op volgende manieren:

    per mail: info@wasewind.be
    telefonisch tijdens de kantooruren: 03 707 19 01
    op kantoor (liefst na afspraak): Samelstraat 21A - 9170 Sint-Gillis-Waas

De overheid verplicht ons ook om een gestandaardiseerd klachtenformulier aan te bieden. Dit formulier vindt u in de pdf hiernaast.

Indien wij u niet kunnen helpen met uw klacht, dan kan u ook terecht bij de Federale Ombudsdienst voor Energie. Uw vraag wordt door de ombudsdienst enkel behandeld als u ons eerst heeft gecontacteerd. De contactgegevens van de Ombudsdienst zijn:

    Federale ombudsdienst voor Energie - Koningsstraat 47 - 1000 Brussel
    klacht@ombudsmanenergie.be
    Telefoon:  02/211.10.60 - Fax:  02/211.10.69

download pdf

 

Welke dienstverlening is Wase Wind me als leverancier verplicht?

Wase Wind is een coöperatieve. Dus u als klant bent ook aandeelhouder en kan mee richting geven aan Wase Wind. Dat heeft een grote invloed op de werking van Wase Wind. U staat immers centraal.

Daardoor was Wase Wind altijd al een koploper in de diensteverlening aan haar klanten. Al van bij de start van de levering hebben wij er voor gekozen om heel klantvriendelijke algemene voorwaarden te hanteren. Een paar voorbeelden daarvan: u kan ten allen tijde van leverancier veranderen, wij beantwoorden uw telefoon rechtstreeks (zonder eindeloze keuzemenu's), wij hebben heel overzichtelijke facturen, een duidelijk all-in tarief, ...

Dat voorbeeld heeft de overheid geïnspireerd om een aantal van deze elementen te verplichten voor alle leveranciers, zoals u ook kan nalezen in volgende bijlage. Het zal u niet verwonderen dat Wase Wind voldoet aan deze bepalingen.

download pdf