BredeKop

Het windpark BredeKop is gelegen ten zuiden van de E17 in Berlare en Zele. Het windpark BredeKop is in de lente van 2013 gebouwd en produceert sindsdien ook zuivere Wase Windstroom.

De turbines zijn van hetzelfde type als die van het windpark Duikeldam. De maximale hoogte (met de wiek recht omhoog) is dus iets minder dan 150 m. De wieken hebben een lengte van 46m. Daarmee zijn de wieken langer dan de wieken van de nabij gelegen turbines van Elicio. Echter, het is bijna onmogelijk om dit op het terrein goed te zien of in te schatten.

De turbines zijn genoemd naar plaatsen in de buurt. Onze meest westelijke turbine kreeg de naam "Annehei", daarnaast (op het kruispunt van Moortelstraat en Heikant) staat de turbine "Zwingelhoek" en in de Moortelstraat ten slotte staat onze turbine "Heikant".

Onder onze turbines hebben we, in samenwerking met de Werkgroep Dagvlinders en het Regionaal Landschap Schelde-Durme, gezorgd voor een aantrekkelijke plek voor vlinders, bijen en andere insecten. Er wordt ook op een bijzonder manier gemaaid, zodat er altijd voedsel en een veilige plek is voor voorbijtrekkende insecten. Bovendien levert dit bijna het jaar rond een mooi uitzicht voor alle fietsers en voetgangers in de buurt!

 

Kerncijfers
  Bredekop
Bouwjaar 2013
Aantal turbines 3
Merk Repower
Type MM92
Vermogen/WT 2,05 MW
Ashoogte 100 m
Wiekdiameter 92,5 m
Productie/WT 5.250 MWh/jaar
Productie park 4.500 gezinnen