Mooie herinneringen

Eerste info-avonden (2000-2001)

De eerste informatievergaderingen over het project Braemland I werden reeds in 2000 en 2001 gehouden. Toen al was het ontwerp van het windpark bekend. Voor velen van de meer dan 150 aanwezigen was het een eerste kennismaking met windenergie. Op de windturbines zelf was het nog een lange tijd wachten.
 

Openingsfeest Braemland I (13 mei 2005)

Het openingsfeest van het windpark Braemland I is de kroon op jarenlang werk. De droom die eindelijk waar geworden is. In aanwezigheid van veel buren van de windturbines, coöperanten van Wase Wind, en verschillende windparkontwikkelaars, gaven de Kruibeekse burgemeester Denert en Vlaams Parlementslid Jos Demeyer de turbines een officiële start.
 

Eerste Europese Dag van de Wind 2007

Op Europees niveau werd een initiatief genomen om een Europese Dag van de Wind te organiseren. Op die manier zou er in heel Europa aandacht gaan naar de mogelijkheden van windenergie. Ook Wase Wind en partner Fortech stelden het windpark open voor bezoekers. Het werd een leuk feest onder de wieken, met een barbecue voor de coöperanten en de buren van het windpark, een fietstocht en een oproep om creatief te zijn rond windenergie. Diverse klassen leverden schitterende werkjes af.
 

Openingsfeest Braemland II (18 september 2009)

De eerste drie turbines kregen versterking van twee bijkomende turbines aan de overkant van de E17 op het grondgebied van Beveren. Deze turbines werden letterlijk in de schijnwerpers gezet op 18 september bij de feestelijke opening. De startknop werd ingedrukt door Kris Peeters (Vlaams Minister President), Marc Van de Vijver (burgemeester Beveren), Remi Audenaert (burgemeester Sint-Gillis-Waas) en Peter Hertog (Gedeputeerde Oost-Vlaanderen).
 

Open Bedrijvendag : 2 en 3 oktober 2010

In 2010 was het thema van de Open Bedrijvendag energie. Daarom nam Wase Wind samen met partner Fortech deel aan deze editie van de Open Bedrijvendag. Het werd een overweldigend succes met meer dan 1.500 bezoekers. Zij konden een uitgebreide tentoonstelling over windenergie bezoeken, bekeken de werking van de windturbine op film en brachten een bezoek onderin de turbines van Braemland II.
 

EMAS Award 2011

De bedrijvengroep Wase Wind, Fortech en Fortech Studie werd verkozen tot Belgische vertegenwoordiger op de prestigieuze verkiezing van de EMAS Awards in de categorie kleine bedrijven.
 

10 jaar Wase Wind

De tiende verjaardag van Wase Wind werd met meer dan 200 coöperanten gevierd op 19 november 2011. Voorzitter Kris Aper gaf een overzicht van de geschiedenis. De gastsprekers waren Peter Hertog (Gedeputeerde van Oost-Vlaanderen), en Bart Bode (directeur van ODE). De muziekband One Custard Pie zorgde voor een verrassing met hun nummer “Three Kings” dat gaat over de eerste 3 turbines van ons windpark Braemland.

Openingsfeest Duikeldam (15 september 2012)

De werfbezoeken en het openingsfeest van het windpark Duikeldam waren een onverwacht groot succes. Meer dan 260 schoolkinderen en naar schatting 1.400 buren bezochten de windturbine werven, waarop alle onderdelen van dichtbij te bezichtigen waren. Dit overtrof ver onze verwachtingen.

Lees meer

Openingsfeest Bredekop (23 maart 2013)

Ondanks het barre weer kwam een massa mensen op de been, om naar ons windturbines in spe te komen kijken. Ook leuk om te horen hoe de transporten gevolgd worden door de buren.
520 schoolkinderen en 1.500 buren en coöperanten zijn op bezoek geweest in onze tent en op onze werf. Het was weerom een echt feest!

Lees meer