Openingsweekeind windpark BredeKop was fantastisch!

25 mrt

1 reacties

Om de komst van ons nieuw windpark te vieren gaven we zaterdag 23 maart 2013 een openingsfeest. De turbines waren nog niet opgebouwd. Maar we hebben er voor gekozen om het feest te organiseren op het moment dat de onderdelen op de grond te zien waren. Bezoekers konden binnenkijken in de gondel en de naaf en langs de wieken lopen. Een unieke en indrukwekkende ervaring!

bezoek aan de werf van BredeKop

De kinderen zijn net zoals windenergie belangrijk voor onze toekomst. Daarom kregen zij vrijdag 22 maart de primeur. Ze mochten als eerste de werf bezoeken. Hoewel er meer dan 520 kinderen waren en daarnaast nog eens tientallen leerkrachten en ouders, verliep alles heel vlot. Het weer zat mee en de klassen werden door een gids meegenomen langsheen de tentoonstelling met veel foto’s en uiteraard ook langs de wieken, de naaf en de fundering. Ze kregen elk op hun niveau een inkijk in de boeiende wereld van de windenergie. Meer foto's vindt u rechts op pagina van het windpark BredeKop.

Scholen op bezoek

Zaterdag was een gure dag. Toch wat het weer betrof. Een snijdend koude wind en veel sneeuw. Toch kwamen meer dan 1.500 bezoekers langs. Ze trotseerden de kou om alle onderdelen van de windturbine van dichtbij te bekijken onder leiding van één van onze gidsen. Daarna was de warmte van de tent meer dan welkom. Ook de pannenkoek met koffie smaakte uiteraard heerlijk. ’s Avonds was er een hartig hapje met frietjes of paella. De kinderen hadden het ook naar hun zin op het springkasteel en maakten mooie tekeningen in de kinderhoek. Wie dat wilde kon ook mee rijden met een elektrische auto. En net als vorige keer waren veel mensen verrast door het rijcomfort van deze wagens van de toekomst.

openingsfeest BredeKop

officiële opening windpark BredeKop

v.l.n.r.: Chris Derde - Freya Van den Bossche - Patrick Poppe - Kris Aper - Katja Gabriëls - Christa Schaut - Eddy Schuer - Katrien Moens

Het officieel gedeelte werd ingeleid door Chris Derde, zaakvoerder van Fortech. Vervolgens vertelden de burgemeesters van Berlare (Mevrouw Katja Gabriëls) en van Zele (de heer Patrick Poppe) dat ze fier waren op deze windturbines in hun gemeente. Kris Aper, voorzitter van Wase Wind, vertelde dat de turbines ook werden gesteund door de meer dan 1.600 coöperanten van Wase Wind. We waren ook blij met de lovende woorden die minister van Energie, Freya Van den Bossche, over onze manier van werken waarbij we veel informatie geven aan de buren van het windpark en alle geïnteresseerden.

We willen iedereen danken voor de belangstelling voor ons windpark!

Reacties

patrik. haentjens

patrik. haentjens schreef

Ja ondanks de felle kou een mooie opkomst.

En dat heeft toch wel deugd gedaan. Daar zele niet echt te vinden is voor windenergie. Maar ik maak heel veel reclame in zele voor windenergie.

Reageer