Nieuws

Certificaten

  partner

Duikeldam: Openingsfeest overweldigend succes

17 sep

0 reacties

De werfbezoeken en het openingsfeest van het windpark Duikeldam waren een onverwacht groot succes. Fortech en Wase Wind willen iedereen danken voor de massale belangstelling. De turbines van Duikeldam dragen de namen Reinaert, Hermeline, Nobel en Isegrim.

Vrijdag bezochten meer dan 260 schoolkinderen en jongeren de windturbine onderdelen die te bezichtigen waren aan het windpark Duikeldam dat momenteel in aanbouw is.

Zaterdagnamiddag kon iedereen een kijkje nemen dicht bij de gondel en de wieken van de windturbines van Duikeldam. Naar schatting meer dan 1.400 mensen toonden interesse. Dit overtrof ver de verwachtingen van Fortech en Wase Wind.

Het goede weer zorgde ervoor dat veel bezoekers met de fiets waren gekomen. De anderen konden gebruik maken van shuttles (elektrische auto’s) en fietsen om van de feesttent naar de site te gaan. Daar werd iedereen ontvangen door onze gidsen die uitleg gaven bij alle onderdelen. Zowel de 45 meter lange wieken als de unieke inkijk in de gondel (het hart van de windturbine) konden op veel belangstelling rekenen. Verwondering en enthousiasme zijn de kernwoorden die de reacties best omschrijven.

bezoekers nemen een kijkje in de gondel

Tijdens de officiële opening van het windpark plaatste Chris Derde (Fortech - Wase Wind) de realisatie van dit windpark in het ruimer kader van het streven naar 100% hernieuwbare energie in Europa. Remi Audenaert, de Burgemeester van Sint-Gillis-Waas, verklaarde dat met de windturbine en andere installaties zijn gemeente reeds 100% groene elektriciteit heeft. Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren, wees op het voordeel van Wase Wind als coöperatieve.


v.l.n.r.: Chris Derde (Fortech – Wase Wind), Remi Audenaert (Burgemeester Sint-Gillis-Waas) – Peter Hertog (Deputé Energie Oost-Vlaanderen) – Marc Van de Vijver (Burgemeester Beveren en Vlaams Parlementslid)

Kris Aper, Voorzitter van Wase Wind, onthulde dat de windturbines van het park Duikeldam genoemd worden naar figuren uit het verhaal van de vos Reinaert. Het zijn: Reinaert, Hermeline, Nobel en Isegrim.

Wie er niet bij kon zijn, kan volgend jaar de bouw van BredeKop komen bekijken. U houdt best onze website in de gaten of volgt ons op Facebook. Daar zullen we melden wanneer het windpark BredeKop in Berlare – Zele zal opgebouwd worden. Voorlopige timing is maart 2013.

Reageer