Bezoekweken scholen

18 mei

0 reacties

Van 23 tot en met 27 april 2018 waren onze nieuwe Goeiende turbines het decor voor een bezoekweek lagere en middelbare scholen.

1017 leergierige scholieren werden door onze enthousiaste gidsen meegenomen in de wonderlijke wereld van windenergie.

Het vijfde leerjaar van de Sint-Franciscusschool uit Waasmunster mocht in primeur onze nieuwe activiteit uittesten. Als eersten beleefden zij een virtuele tour van onderin tot bovenop een windturbine.

De reacties waren fantastisch, ze hadden werkelijk het gevoel binnenin en bovenop de windturbine te staan, genoten van het uitzicht. Sommigen waren zelfs overtuigd dat ze tot in de ruimte gingen,... .
Voor deze beleving bouwde onze nieuwe collega Koen Mendonck een “Wase Wind” toren waar de kinderen beveiligd met een klimharnas opklommen.  Zo ervaarden ze de klimpartij die technici soms moeten ondernemen om een onderdeel binnenin de turbine te herstellen. 

Op 15 juni 2018, de internationale Dag van de Wind, ontvangen we opnieuw lagere scholen. Deze bezoekdag zal doorgaan aan onze Duikeldam turbine Nobel te Vrasene, we kijken er alvast naar uit om ook de scholieren uit deze regio een boeiende windervaring te mogen bezorgen.

Reageer