Bezoek onze windparken

Bezoekweken lagere en middelbare scholen

3x per jaar organiseren wij een bezoekweek voor lagere en middelbare scholen aan één van onze windturbines. Tijdens deze weken bieden wij een programma van 2 lesuren aan op maat van de groep.

Onze gidsen nemen de leerlingen mee op ontdekking in de wonderlijke wereld van windenergie. Tijdens deze ontdekkingstocht  onderin en rond de windturbine vertellen zij over de werking van onze windturbines en over het waarom van windenergie.

De middelbare scholieren kunnen via verschillende proefopstellingen zelf één en ander ontdekken. Zo komen o.a. de werking van de generator en de tandwielkast aan bod, alsook de aerodynamica van de wieken, energieomzettingen en energiesystemen.

De lagere scholen beleven met een VR bril een virtuele tour van onderin tot bovenop een windturbine. 

Wij hechten groot belang aan de bewustmaking van jongeren rond het belang van hernieuwbare energie, zodoende bieden wij dit programma gratis aan voor scholen uit ons leveringsgebied.

Gidsbeurten op aanvraag

Buiten deze bezoekweken kunnen scholen en verenigingen uit ons leveringsgebied op een datum naar keuze een gidsbeurt aanvragen. Deze gidsbeurten duren, afhankelijk van de interesse van de groep, ongeveer 45 minuten en gaan door aan turbine Atlas te Kruibeke.

Voor scholen uit ons leveringsgebied bieden wij deze gidsbeurten gratis aan, voor verenigingen vragen wij 150 euro per groep van maximaal 20 personen. 

Wase Wind gidsen

Neem contact voor meer informatie

Contactpersoon Jetty Buyle op 03 707 19 01 of jetty@wasewind.be